Γκρέμισμα εσωτερικού τοίχου. 

Μία από τις επικρατέστερες τάσεις τα τελευταία χρόνια είναι τα σπίτια να διαθέτουν ένα μεγάλο, ενιαίο χώρο πολλαπλών χρήσεων. Αυτό όμως σε μια πληθώρα σπιτιών δεν υπάρχει. Τι γίνεται όμως όταν οι ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να κάνουν αυτή την αλλαγή; Τι πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας;

  1. Στατικότητα κτιρίου

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα είναι η στατικότητα του κτιρίου. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος ή οι τοίχοι που θέλετε να γκρεμίσετε δεν είναι σημαντικός για την στατικότητα και την σταθερότητα του σπιτιού σας. Σε περίπτωση που είναι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ένα πλάνο αντιστήριξης του κτιρίου.

  1. Κρυφές εκπλήξεις

Ένα τοίχος δεν είναι μόνο ότι φαίνεται. Μπορεί μέσα του να περιέχει πολλές καλωδιώσεις, σωληνες υδροδοτησης ή σωλήνες θέρμανσης κλπ. Αν συμβαίνει αυτό το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε που και με πιο τρόπο θα τα μεταφέρετε όλα αυτά ώστε να μην προκύψουν επιπρόσθετα ζητήματα.

  1. Βλαβερές ουσίες

Για κτίρια που έχουν κτιστεί πριν το 1980 οι μπογιές οι οποιες χρησιμοποιούνταν ως επί το πλείστον περιέχουν μόλυβδο. Ο μόλυβδος είναι δηλητηριώδης για τον άνθρωπο και έχει πολλές παρενέργειες. Αν προχωρήσετε χωρίς να το γνωρίζετε στο γκρέμισμα ενός τέτοιου τοίχου οι ουσίες που περιέχονται μέσα στην σκόνη θα είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για εσάς αλλά και για τους γείτονες.

Η διαδικασία του γκρεμίσματος ενός τοίχου όσο μικρός και αν είναι δεν είναι απλή υπόθεση. Πρέπει να γίνει σωστά, με τα κατάλληλα εργαλεία, και φυσικά τις κατάλληλες μελέτες εμπιστευθείτε επαγγελματίες με γνώση και εμπειρία στον χώρο. Που θα είναι δίπλα σας και θα φροντίσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες να γίνουν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.